76. lekce - Mňam aneb hlad je nejlepší divák

Ondřej Chrobák manuál březen 2016

Pouze naprostý začátečník uměleckého provozu přichází na vernisáž s představou, že se dobře nají. Opulentní vernisážový raut, na němž se švédské stoly prohýbají pod permanentně doplňovaným studeným i teplým bufetem, je stejně řídkým jevem jako úplné zatmění slunce. Pokud se na některé vernisáži jídlo již servíruje, vydrží pod náporem hostů a holubí letky přibližně stejnou dobu, jako trvá tento astronomický jev (tj. podle wikipedie max. 7 minut 31 sekund). Přesto se zdá, že spojení současného umění a gastronomie je v posledních několika letech frekventovanější než kdykoli v minulosti.

VYČERPALI JSTE SVŮJ MĚSÍČNÍ
LIMIT VOLNÝCH ČLÁNKŮ

Máte předplatné? Pak se stačí přihlásit.

Přihlásit se

Nemáte předplatné? A chcete číst dále?

Získat předplatné

Získejte
roční předplatné
za 885 Kč

10 tištěných čísel

365 dní online verze

Členská karta ARTcard

Získat předplatné